در بیست و ششمین سالروز ملی صادرات که (۳۰ مهرماه) با حضور رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی از مقامات ارشد اجرایی و تقنینی کشور، در سالن اجلاس سران برگزار شد، نفت پارس به عنوان صادرکننده نمونه ملی در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد.
رییس اتحادیه صادرگنندگان فرآورده های نفتی با بیان اینکه به جای تشویق، صادرکنندگان را تنبیه می کنیم، گفت: در نیمه نخست ۲۶میلیون تن فرآورده نفتی، گازی و شیمیایی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار صادر کردیم.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی گفت: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته میزان تولیدات پارس جنوبی از حدود ۶۸۰ میلیون مترمکعب در زمان فعلی به ۳۵۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۱۵ خواهد رسید.
شرکت پتروشیمی امیرکبیر در پنج ماهه نخست سال جاری در فروش مبلغی کل و پلیمری به ترتیب از رشد ۳۶ و ۳۲ درصدی برخوردار شده است.این افزایش ناشی از تغییر سیاست در حوزه فروش داخلی و صادراتی محصولات پلی اتیلنی شرکت امیرکبیر در کنار افزایش قیمت محصولات بوده است. در محصول پلی اتیلن سبک در ۵ ماهه؛ رکورد تولید از ابتدای راه اندازی بدست آمده است.
مدیر دیسپچینگ شرکت گاز گفت: برای صادرات گاز دو مساله وجود دارد یکی تعهدات بین المللی و دیگری قرارداد های جدید که در حال حاضر قرار داد جدیدی برای صادرات گاز در دستور کار نیست.
جمع فروش شرکت کود شيميائي اوره لردگان با نماد شلرد در شش ماه اول ۱۴۰۱ منتهی به سال مالی ۲۹/۱۲/۱۴۰۱ بالغ بر چهار هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان شد که سهم فروش داخلی ۸۸۱ میلیارد تومان و سهم فروش صادراتی هم سه هزار و ۵۸۵ میلیارد تومان بود.
درحالیکه صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان چند سال است که دچار وقفه شده و برخی کارشناسان یکی از دلایل این مساله را وجود رقیبی به نام روسیه در منطقه عنوان میکردند، گویا اکنون ورق برگشته و رقیب دیرینه ایران در حوزه گاز میخواهد باب همکاری را بگشاید و از طریق ایران بازارهای جدیدی را برای گاز خود پیدا کند.
جمع فروش پتروشیمی خارک با نماد شخارک در شش ماهه اول ۱۴۰۱ منتهی به سال مالی ۲۹/۱۲/۱۴۰۱ بالغ بر چهار هزار و ۸۴۴ میلیارد تومان شد که تماما مربوط به فروش صادراتی بود.
مجموع فروش پتروشیمی غدیر در شش ماهه اول ۱۴۰۱ منتهی به سال مالی ۲۹/۱۲/۱۴۰۱ بالغ بر یکهزار و ۸۶۸ میلیارد تومان شد که از این میان سهم فروش داخلی یکهزار و ۶۶۰ میلیارد تومان و سهم فروش صادراتی هم ۲۰۷ میلیارد تومان بود.
۱۲ میلیون تن به ارزش ۷ میلیارد و ۱۴۷ میلیون دلار محصولات پتروشیمی در نیمه نخست استان بوشهر صادر شد که این محصولات سهم ۸۷ درصدی در محمولههای صادراتی استان داشته است.
رئیسجمهوری گفت: گرچه از حدود ۱۰ سال پیش روند سوآپ نفت بین ایران و قزاقستان آغاز شده بود، اما در ادامه بهدلیل مشکلاتی متوقف شد و اکنون در سفر به این کشور توافق در این باره به دست آمد.
ممکن است رقابت روسیه چند دلاری در بازارهای آسیای جنوبشرقی باعث کاهش قیمت محصولات شود که طبیعتا مقطعی بوده و پارادایم ثابتی نیست و برای حضور مستمر در بازار توسط همه تولیدکنندگان پذیرفته شده است. لذا با توجه به شرایط کنونی بازار، مشکلی در فروش محصولاتمان نداریم.